Intel har tagit ett rejält kliv framåt vad gäller strömförbrukningen för bildskärmar, i samarbete med Innolux och Sharp.

Det handlar om en teknik som heter Low Power Display Technology, som visades nyligen i en tidig version på mässan Computex på Taiwan. I praktiken handlar det om bildskärmar med en strömförbrukning på låga en watt, vilket ska vara hälften så mycket som skärmar som används nu.

Den nya skärmtekniken ska enligt Intel innebära en ökad batterilivslängd på mellan fyra och åtta timmar. Bärbara pc med Intelprocessorer ska kunna få en batterilivslängd på 20 timmar.

Intels förhoppning är att de nya skärmarna ska finnas i datorer redan under årets julhandel.

Läs också: Google: Vår AI ska inte användas i vapen

Om det här lyckas kommer Intel att kunna matcha batterilivslängden för bärbara datorer med Armprocessorer.

Och när leverantörer som gör bärbara datorer med Armprocessorer får till liknande, strömsnåla bildskärmar kan man ju undra hur lång batterilivslängd deras alster får. 30 timmar? 40?

Det här kan tyckas vara en närmast esoterisk diskussion. Men, men. Med tiden förskjuts gränsen för vad människor tycker är jobbigt. Det behövs inte så mycket fantasi för att föreställa sig någon säga ”gud vad jobbigt det är att behöva ladda datorn var tredje dag”.

Och mer är ju alltid bättre. Eller hur?