Aktionen mot försäljare av knark och vapen på dark web, den avskilda plats på internet som ofta utnyttjas av kriminella för att kunna göra affärer anonymt, har pågått ett år. Bland de myndigheter som deltagit ingår bland annat Drug Enforcement Administration US Secret Service och Homeland Security Investigations, skriver Mashable. 

För att komma åt de kriminella har man gillrat olika typer av fällor – agenter har utgett sig för att ägna sig åt penningtvätt på olika marknadsplatser på dark web och bland annat erbjudit sig att växla amerikansk valuta mot kryptovaluta.

Läs också: Europol slår till mot handelsplats för cyberangrepp

Genom att identifiera hälare kunde man dra igång över 90 olika utredningar runt om i landet och över 35 personer har gripits.

Dessutom har myndigheterna beslagtagit en mängd vapen, bland annat en granatkastare, droger och 3,6 miljoner dollar, motsvarande 32 miljoner kronor, i amerikansk valuta och guldtackor. Dessutom olika typer av kryptovalutor till ett värde av 20 miljoner dollar, runt 178 miljoner kronor.

Myndigheterna säger också att de kunnat lista ut identiteten på personer med konton på en mängd svarta marknadsplatser på dark web som Silk Road, Alphabay, Hansa och Dream.