Biljettsajten Ticketmaster har råkat ut för ett stort dataintrång och uppgifter tillhörande fem procent av sajtens användare tros ha läckt ut. Det skriver Bleeping computer.

Enligt Ticketmaster skedde inte angreppet hos dem, utan hos företaget Inbenta som levererar en chat-widget till Ticketmasters sajt.

"I lördags, den 23 juni 2018, identifierade Ticketmaster Storbritannien en skadlig programvara på en kundsupportprodukt av Inbenta Technologies, en extern tredjepartsleverantör till Ticketmaster. Så fort vi upptäckte den skadliga programvaran, inaktiverade vi Inbenta-produkten på alla Ticketmaster-webbplatser", skriver Tickermaster i ett mejl som gått ut till alla drabbade medlemmar.

"Som ett resultat av Inbentas produkt som körs på Ticketmaster International-webbplatser kan vissa av våra kunders personliga uppgifter eller betalningsinformation ha nåtts av en okänd tredje part."

Läs också: Tråkig start på semestern – stort hotellbokningssystem utsatt för dataintrång

I skrivande stund är det oklart exakt hur mycket data om läckt ut, men Ticketmaster ber alla drabbade medlemmar att hålla ögonen öppna för ovanliga händelser.

"Vi rekommenderar att du övervakar dina kontoutdrag för bevis på bedrägeri eller identitetsstöld. Om du är orolig eller märker någon misstänkt aktivitet på ditt konto, bör du kontakta din bank och/eller kreditkortsföretag."