I går, måndag, lanserade Oracle en tjänst med namnet Autonomous Blockchain Cloud Service. Det är en molntjänst som administreras helt av Oracle för kunder som vill automatisera processer med hjälp av en blockkedja.

Exempel på tillämpningar är att hålla reda på varuleveranser och överföringar av pengar. En förhandsversion av tjänsten visades redan i oktober, på Oracles stora konferens Openworld. Tjänsten baseras på Linux Foundations öppna plattform Hyperledger Fabric.

I samband med lanseringen presenterades också några företag som redan kommit i gång med tjänsten, som Arab Jordan Investment Bank och Cargosmart.

Läs också: Google och ett gäng forskare ska fixa blockkedjan

Ayman Qadoumi som är it- och säkerhetschef på Arab Jordan Investment Bank berättar att blockkedjetjänsten har förenklat elektroniska överföringar, minskat kostnaderna för dem och förbättrat säkerheten, skriver IDG News.

– Inbyggda funktioner för till exempel hantering av identiteter och kryptering av data gör tjänsten till ett bra val. Api:erna gör att våra mjukvaruleverantörer kan öka takten för utveckling och integration, säger Ayman Qadoumi.