De månatliga säkerhetsuppdateringarna för Windows 7 har ökat i storlek med 91 procent sedan hanteringen av uppdateringar förändrades i oktober 2016. Det rapporterar Computerworld.

För X86-varianten har storleken ökat från 72 MB till 137,5 MB och för 64-bitarsvarianten från 119,4 MB till 227,5 MB. Det innebär i båda fallen ökningar på 91 procent.

Anledningen till storleksökningen är att uppdateringarna ackumuleras sedan oktober 2016. Man lägger alltså bara på de nya fixarna till de som redan finns. När hanteringen infördes var prognosen att storleken skulle kunna nå 500 MB. Där är vi alltså inte än.

Läs också: Microsoft skär ned på supporten i sina forum - slutar svara på frågor om Windows 7

Nu är Microsofts prognos att 64-bitarsversionen kommer att väga in på 244 MB i oktober i år och på 306 MB i oktober nästa år, när livscykeln för Windows 7 närmar sig sitt slut.

Vad innebär det här? Problem, för att ge ett kortfattat svar. Det finns farhågor om att vissa företag kommer att få problem med att ha sina Windows 7-datorer overksamma tillräckligt länge för nedladdning och installation när uppdateringarna närmar sig 300 MB. Det gäller speciellt företag som har verksamhet i områden med långsamma anslutningar till internet.

Det finns tekniker för att bara ladda ner de nya fixar som ingår i uppdateringar till Windows, men det är en ganska krånglig procedur.