VMware har jobbat hårt på att utöka utbudet. Det är inte längre enbart servervirtualisering som gäller, nu är det mycket fokus på molnverktyg. Med tanke på den ställning man har haft, och till stor del fortfarande har, med servervirtualisering är det logiskt att positionera sig som företaget som för samman olika molnplattformar.

Liksom satsningen på virtualisering är neutral gentemot serverleverantörer, är satsningen på molnverktyg neutral gentemot molnleverantörer. Det är i alla fall så VMware framställer lanseringen av plattformen Cloud Assembly. Tanken är att kunna hantera resurser som är spridda på flera publika och privata molnplattformar.

Läs också: VMware vill bli porten till molnet – lanserar tre nya tjänster

Hanteringen underlättas med automatisering och nyckeln till den är att definiera infrastruktur med programkod, vilket kallas ”declarative infrastructure as code”. Det ska till exempel fungera med Amazons molnplattform och Microsoft Azure.

– Man kan köra infrastruktur och applikationsspecifika tjänster valfritt moln genom att klicka på en knapp, säger Mahesh Kumar, chef för produktmarknadsföring för VMwares molntjänster, enligt IDG News.

Läs också: Kombinera det bästa av två världar: Säkra containrarna med virtuell maskin

Förutom Cloud Assembly presenterar VMware även Service Broker och Code Stream. Service Broker erbjuder en katalog för infrastrukturresurser och applikationer som finns på olika molnplattformar. Tjänsten är avsedd både för utvecklare och för administration och styrning (governance).

Syftet med Code Stream är att automatisera utveckling, tester och distribution av mjukvara i molnmiljöer. Kontinuerlig leverans och devopstänk, med andra ord.


ANNONS: Storsatsande eventet IBM Analytics University kommer till Stockholm 17-20 september 2018