Det är mer som förenar de tre produkterna än vad som skiljer dem åt. Alla tre är kompetenta virtualiseringsprodukter som gör sitt jobb på ett bra sätt och de har alla sina fördelar och nackdelar. Beroende på din speciella situation kan val av produkt kraftigt påverkas.

Kanske vill du ha bästa möjliga prestanda avseende disk och CPU, köra långlivade VM som andra ska ansluta till, automatisera så mycket som möjligt och enkelt kunna flytta din lösning till ett Windowsbaserat virtualiseringskluster? I så fall är valet givetvis Hyper-V.

Använder företaget VMware ESX som plattform och du vill ha en lättarbetad och funktionsrik virtuell miljö med snygg integration med värd-OS så faller valet troligen på Workstation.

Har du ont om pengar och har begränsade krav på hur komplexa lösningar som ska kunna byggas så kanske valet faller på Virtualbox.

Men om vi måste bestämma oss för en produkt som bäst svarar mot behovet i vårt scenario så är valet ganska enkelt. Även om produkten kostar en slant så erbjuder Workstation bäst flexibilitet. Den är också enkel och snabb att arbeta med, så vi placerar VMware högst på prispallen i detta test.

Tabell
Klicka på tabellen för att förstora.