Apples meddelandetjänst Imessage har i dag ett övertag gentemot den fragmenterade och komplicerade situationen när det gäller för snabbmeddelanden på Androidsidan. Men nu ska Google och Samsung slå sina påsar ihop och reda upp situationen och därmed försöka utmana Imessage på allvar, skriver BGR. 

I ett blogginlägg skriver Googles produktchef Sanaz Ahari att de båda företagen ska arbeta ihop för att erbjuda användarna en bättre upplevelse och erbjuda så kallad RCS, rich communiction services som också innebär att det går att överföra bilder och filer och att använda gruppchatt och internettelefoni.

Läs också: Därför ska du inte dissa sms och röstbrevlådor

– Detta samarbete ska säkra att Android Messages och Samsung Messages ska fungera sömlöst ihop, säger hon och framhåller att RCS gör det möjligt att bland annat chatta över wifi, skapa gruppchattar och dela högupplösta bilder och videoklipp mellan olika plattformar.

Hittills har bara vissa utvalda Samsungprodukter haft RCS men nu är tanken att även de existerande mobilerna ska få de här möjligheterna, Galaxy S8 och S8+ står först i tur.