Slack har traditionellt varit som starkast inom små teknikinriktade bolag. Värsta konkurrenten inom det här området, Microsoft, kommer som bekant från andra hållet – de har en stark närvaro hos storföretagen.

Nu gör emellertid Slack en satsning för storföretag. De här nya funktionerna som de lägger in i Enterprise-versionen innefattar förbättrad säkerhet, funktioner för överensstämmelse med regelkrav och administratörskontroll.

Läs mer: Dags att börja med Slack? Här är 7 tips från proffsen

Särskilt trycker de på en funktion som kallas Enterprise Key Management, som ger kunder inom Enterprise Grid, äganderätt till nycklar som används för att kryptera och dekryptera känsliga data som lagras i Slack, däribland meddelanden, filer och kommenterar. Det säger Ilan Frank som är produktchef för företag på Slack, i en intervju med Computerworld.

Frank säger att det handlar om att erbjuda säkerhet som i en on prem-lösning med fördelarna som ett molnverktyg ger.

När den här funktionen kommer ut skarpt till Enterprise Gride-kunder är ännu inte klart, men det kommer förmodligen att ske senare i år.

Läs mer. Atlassians vd ber användare om ursäkt för att Hipchat såldes till Slack

Alan Lepofksy som är analytiker på Constellation Research kallar Enterprise Key Management-funktionerna för ”mycket viktiga” på en starkt konkurrensutsatt marknad.

– Slack fortsätter att kämpa mot Microsoft, Google och Cisco, och de måste vara noggranna med att lägga till enterprise-funktioner kring säkerhet, skalbarhet, datalagring, styrning och compliance. Det här visar att Slack är mycket väl medvetna om detta, säger han till Computerworld.