Microsoft kommer släppa nästa större uppdatering av Windows 10 i oktober. Om du kör uppdateringen utan att ha tillräckligt med diskutrymme kan uppdateringen köra fast.

Egentligen är det ju inget konstigt med detta; det är klart att det krävs ett visst utrymme för att kunna köra uppdateringar, men problemet denna gång är att Microsoft glömt ta med den kontrollfunktion som brukar kolla att du har tillräckligt med diskutrymme. Installationen kör igång även om du inte har tillräckligt utrymme.

Läs också: Windows 10 "varnar" när du försöker installera andra webbläsare än Edge

Till råga på allt har Microsoft inte uppgivit hur mycket utrymme som krävs. Från Redmond rekommenderas i stället att användarna ska “använda normala rutiner för systemunderhåll för att säkerställa framgångsrika uppdateringar”.

Är du det minsta tveksam bör du se till att rensa hårddisken från gamla och onödiga filer, alternativt se till att flytta den till OneDrive.

storage sense
Storage Sense hjälper dig att frigöra utrymme i Windows 10.

Som tur är finns det bra verktyg om du vill rensa disken från onödiga filer. Gå in i Inställningar > System > Lagring och slå på Storage Sense. Detta ser till att rensa temporära filer i Papperskorgen var 30:e dag, och kan göra det för Hämtade filer-mappen också, men den funktionen är avstängd i grundläget.

Ironiskt nog innehåller den kommande uppdateringen just nya funktioner för att hålla hårddisken städad, bland annat en bättre Storage Sense.

Fler tips om hur du rensar hårddisken finns här.