I den senaste versionen av Windows 10 (1809) har Microsoft lagt till en app som heter Your Phone. Med hjälp av Your Phone kan du spegla skärmen (app-mirroring) från din Android-mobil till skärmen på din dator, och med hjälp av tangentbord, mus och/eller en pekskärm även använda mobilens appar som om du gjorde det direkt i mobilen, skriver The Verge.

Microsoft demonstrerade Your Phone under en presentation i samband med konferensen Surface Hardware i New York. Under presentationen visades hur en användare kan använda Snapchat direkt på Surface-datorn.

Läs också: Exchange Server 2019 – alla nyheter och en stor licensöverraskning

Det verkar som om de appar som kan användas på detta sätt kommer att läggas till vartefter som Microsoft utvecklar stöd för dem; det ser med andra ord inte ut som att det går att använda vilken app som helst rakt av. De första apparna som fungerar direkt är Androids inbyggda meddelande-app för sms/mms samt Bilder.

Stödet för Iphone behandlades inte av Microsoft under konferensen, mer än att det nu ska gå att överföra webbsidor från Iphones webbläsare till en Windows-dator, för att kunna fortsätta arbetet på den.

Läs också: Nu slipper du lösenord i Azure AD

Även om detta sätt att använda mobilappar är nytt för Windows 10, är det inte nytt under solen. Liknande lösningar finns sedan tidigare, men det är förstås trevligt att det nu funkar direkt i Windows. Att Microsoft på detta sätt vill knyta ihop pc:n och mobilen är ett naturligt steg sedan hädanfärden för Windows Phone.