Det var för drygt en månad sedan som Linus Torvalds meddelade, i ett inlägg i mailinglistan Linux Kernel Mailing List (LKML), att han tillfälligt drar sig tillbaka som ledare för utvecklingen av Linuxkärnan.

“Jag behöver förändra sitt beteende, och jag vill be om ursäkt till de människor som har sårats av mitt beteende, och troligen drivits bort från kärnutvecklingen helt och hållet. Jag kommer ta en paus och få hjälp med att förstå människors känslor och reagera korrekt”, skrev Linus Torvalds då.

Men nu är den pausen över, skriver ZDNet.

Läs också: Linus Torvalds ber om ursäkt för sitt beteende och tar paus från Linux

Linus Torvalds kommer närvara vid konferensen Open Source Summit Europe i Skottland, där han ska träffa runt 40 personer ur gräddan av Linuxutvecklare. Detta ses som ett första steg på vägen till Linus Torvalds återinstallation som ledare för Linux. Om det blir en snällare reinkarnation av Linus Torvalds som kommer tillbaka återstår att se. Linus Torvalds kommer inte göra några officiella framträdanden under konferensen, och han har heller inte gjort några tillkännagivanden i LKML.


Byt erfarenheter inom programmering med branschkollegor på Code Night #13 - Säkerheten sitter i koden. Läs mer och boka din plats här.


Greg Kroah-Hartman, som tillfälligt tog över styret av Linuxutvecklingen, skriver i samband med tillkännagivandet av Linux 4.19 att “Linus, jag lämnar över kod-trädet till dig; du får det höga nöjet att sammanfoga koden”.

Läs också: Linus Torvalds sågar Intels patchar mot Meltdown och Spectre: ”f*cking insane”

Samtidigt med detta har den nya uppförandekoden för Linuxutvecklarna godtagits. Det har spekulerats i om införandet av uppförandekoden, och den tämligen upprörda debatten on den, kunde vara en del av orsaken bakom Linus Torvalds paus som ledare, men det finns i skrivande stund inget som tyder på det.