Microsoft fortsätter att lappa ihop Windows 10 innan den släpps ut igen, efter att tidigare ha dragit tillbaka den version som kallas Windows 10 October 2018 Update (1809), och som egentligen skulle ha släppts i september. Som det ser ut när detta skrivs kanske Microsoft får döpa om versionen till November 2018 Update.

Läs också: Ny Windows 10-sårbarhet upptäckt – ännu finns ingen patch

Microsoft har haft problem med Windows 10 sedan allvarliga buggar upptäcktes efter att den nya versionen släpptes ut på marknaden. Microsoft fick dra tillbaka uppdateringen sedan det upptäckts att en bugg kan orsaka att filer raderas. Sedan dess har ytterligare en allvarlig bugg uppdagats, en bugg som kan skriva över filer om användaren drar en fil från ett zip-arkiv till en katalog där en fil med samma namn redan finns, skriver Ars Technica.

Normalt ska operativsystemet fråga om filen ska ersättas eller döpas om, men så har inte skett varför filen kan skrivas över, eller så packas filen inte upp. Den senaste buggfixen KB4464455 (Build 17763.107) har åtgärdat detta senaste problem, enligt uppgifter på Microsofts officiella blogg.

Denna fixade version har nu släppts ut till en mindre krets av testare, det så kallade "Insider Slow and Release Preview”-nätverket. Hur länge det dröjer innan testerna är färdiga, och den senaste Windows 10 faktiskt kommer ut, är i skrivande stund okänt.

Läs också: Windows 10 räddar pc-marknaden – ”uppgraderingarna fortsätter till 2020”

"Vi tror fortfarande att dessa problem indikerar att Windows utvecklingsprocess är bristfällig. Otillräcklig testning, både manuell och automatiserad, i kombination med generell attityd att 'lägg till ny kod nu, och fixa buggar senare', betyder att med varje ny funktionsuppdatering tar kodkvalitén stryk. Det kan gå månader innan koden kommer upp till den kvalité där den borde vara, medan Windowsanvändarna är fast i ett moras", skriver Ars Technica i en kommentar.