Uppdatering (2018-11-14):
Enligt Bleeping Computer rullar Microsoft ut nya versionen av Windows 10 (1809) från och med idag. Utrullningen sker steg för steg under kommande dagar.

Windows 10 1809, den senaste versionen av Windows 10 släpptes den 2 oktober. Fyra dagar senare, den 6 oktober, drog Microsoft tillbaka versionen och uppmanade alla som laddat ned den diskavbildningen att kasta den. Det var 35 dagar sedan när detta skrivs.

Enligt Microsoft drabbades en hundradels procent av en bugg som raderade användaren filer, speciellt i dokument- och bildkatalogerna. Den 9 oktober gick Microsoft ut med ett uttalande om att de som drabbats av raderade filer skulle höra av sig till supporten för hjälp att om möjligt återställa filerna, skriver Computerworld.

Det senaste som hörts från Microsoft i frågan var för över fyra veckor sedan då John Cable, chef för Windows Servicing Group meddelade att buggarna hade fixats, men istället för en relansering släppte Microsoft en ny version endast till en begränsad skara inom Windows Insider, en grupp frivilliga som testar nya utgåvor av Microsofts program innan de släpps till allmänheten.

Sen dess är det tyst, men som IDG rapporterat tidigare, har flera andra buggar hittats i Windows 10 under tiden som gått.

Andra ”pauser”, som Microsoft uttrycker det, har tidigare drabbat användarna, men ingen oss veterligen som dröjt så länge innan en fixad version släppts. 2008 drog Microsoft tillbaka en säkerhetsuppdatering för en sårbarhet i Bluetooth, som återutgavs efter nio dagar. Tidigare samma år var det en fix för en matematik-bugg i Excel som fick dras tillbaka och utkom i ny version efter åtta dagar. Och 2012 fick Microsoft dra tillbaka ett Service Pack (SP2) för Office 2011 för Mac – den återkom efter fem dagar.

Läs också:
Windows 10-bugg degraderar din licens från Pro till Home
Windows Defender – nu i sandlåda med bugg