E-handelsjätten Amazon skickade igår ut e-postmeddelanden till vissa användare om att deras e-postadresser läckt ut, på grund av ett "tekniskt fel”. Amazon skriver i meddelandet att de drabbade kunderna inte behöver byta lösenord och att det tekniska felet nu är åtgärdat, skriver The Verge.

Meddelandet från Amazon är kort och säger ingenting om läckans omfattning, exakt vilka uppgifter som läckt eller något om orsaken annat än att det beror på ett tekniskt fel, som alltså ska vara åtgärdat. Det enda sättet att ta reda på om man är en av de drabbade är helt enkelt att man mottagit meddelandet.

Även om felet som orsakade läckan är åtgärdat så återstår risker för användarna, som på grund av läckan kan bli utsatta för phishing-attacker eller risken att konton kan övertas genom försök att återställa lösenordet.

Journalister i USA och Storbritannien har försökt att få fler kommentarer från Amazon, men den enda komplementerande informationen är att inga intrång har skett vaken på Amazons webbsajt eller andra system. I skrivande stund finns inga incidentrapporter inrapporterade.

Läs också:
Jeff Bezos: “Amazon kommer att gå i konkurs
Amazons svenska datacenter färdigbyggda – ska invigas inom kort