Pewdiepie, eller Felix Kjellberg som han egentligen heter, vars topplacering på Youtube ansågs ointaglig för inte så länge sedan har fått hård konkurrens av det indiska skivbolaget T-Series. Ett tag låg T-Series etta, men Pewdiepie har sedan dess återtagit topplacering med knapp marginal.

Ett anonym twittrare, @thehackergiraffe, uppenbarligen ett stort fan av Pewdiepie, har på sitt säregna och inte helt lagliga sätt, bestämt sig för att hjälpa sin Youtubestjärna på traven, skriver ZDNet.

Plötsligt, den 29 november, började uppåt 50 000 skrivare att skriva ut meddelanden att stödja Pewdiepie genom att prenumerera på hans Youtubekanal. Skrivarna var alltifrån avancerade företagsskrivare till små handhållna kvittoskrivare på bensinmackar och restauranger. Det skrivarna har gemensamt är att de är uppkopplade mot internet, använder gammal mjukvara och exponerar skrivarportar online.

Den svenske Youtubestjärnan har fått ökat stöd sedan han halkade ned från förstaplaceringen, och lyckades med hjälp av olika kampanjer på sociala medier ta sig tillbaka till toppen. Skrivarhacket är bara ett av flera försök att få fler att följa Pewdiepie, men T-Series knappar in på avståndet. I skrivande stund har Pewdiepie 72,6 miljoner följare, och T-Series ligger på 72,5 miljoner följare.

Vad Felix Kjellberg själv tycker om skrivarhacket förtäljer inte historien; det verkar inte finnas några kommentarer på hans Youtubekanal.

Läs också:
Dags att kasta ut printservern – så hanterar du utskrifter i molnet
Uppkopplade prylar ett allt större säkerhetshot – så skyddar du dig