Enbart personer som har en deklarerad inkomst på minst 1,9 miljoner kronor får vara medlemmar i Connoisseur Club. Som medlem får man Magasin Connoisseur, erbjudanden om lyxiga produkter och inbjudningar till olika event.

Men nu har den exklusiva klubben hackats, det framgår av ett pressmeddelande.

Intrånget har anmälts till Datainspektionen enligt reglerna i GDPR och det är också polisanmält. Samtidigt har klubben också anlitat experter för att utreda hur det hela gått till och vilka som kan stå bakom. Det görs också en fullständig it-säkerhetsutredning för att förhindra något liknande i framtiden.

Den drabbade databasen innehöll namn och kontaktuppgifter till medlemmar men däremot ska den inte innehållit inkomst, kontoinformation eller okrypterade lösenord. Berörda medlemmar är informerade enligt Connoisseur Club.

– Det är verkligen beklagligt att vi utsatts för detta. Tyvärr är medier i riskzonen för hackerattacker och vi har ett it-skyddssystem som är anpassat utifrån den premissen. Det är bekymmersamt att det ändå har gått att göra ett intrång, samtidigt som jag är glad att vi har haft ett system som larmat så att vi snabbt kunnat börja vidta åtgärder, säger Erik Leander som ansvarar för personuppgifter på Connoisseur i en kommentar.

Läs också:
Google+ läckte data från 52 miljoner användare
Hotellkedja plundrad på en halv miljard personuppgifter i historiskt stort hack