Det sociala nätverket Twitter meddelade i morse att de utsatts för en attack från ip-adresser i Kina och Saudiarabien som kopplas till statssponsrad hacking. Hackarna riktade attacken mot en sårbarhet i det formulär som twitteranvändare använder för att skapa supportärenden, skriver ZDNet.

Twitter skriver på en supportsida att attacken upptäcktes den 15 november då deras tekniker märkte att ett stort antal supportärenden kom från samma ip-adresser i Kina och Saudiarabien. Attacken utnyttjade en sårbarhet i supportformuläret för att komma åt landskoden för dem som lagt in supportärenden samt uppgifter om huruvida kontot varit låst eller inte.

Inga direkta personuppgifter tycks ha läckt ut, men uppgifterna kan användas för att avgöra från vilket land ett konto härrör och för statistiska ändamål. Twitter skriver även att de inte säkert har kunnat avgöra förövarnas intentioner.

När läckan upptäcktes kunde Twitters utvecklare sätta in en buggfix redan dagen efter. Twitter meddelar att de nu går igenom omfattningen av attacken och ser till att meddela alla användare som kan vara berörda, samt att de anmält händelsen till rättsvårdande myndigheter.

Läs också:
Efter porrmejlen: nu har e-postbedragare börjat skicka bombhot
Hackade 50 000 skrivare för att ragga följare åt Pewdiepie