Historiskt har Github alltid erbjudit gratis förvaring av utvecklingsprojekt med öppen källkod, men om du velat utveckla privat kod har Github tagit betalt. De restriktionerna tas bort från och med i dag. Gratisanvändare får nu fritt utrymme för privata projekt med upp till tre deltagare. Antalet deltagare är den enda restriktionen, och för publika repos gäller fortfarande obegränsat antal deltagare, skriver TechCrunch.

Microsoft, som köpte upp GitHub i oktober förra året, verkar släppa restriktionerna för privata repos av god vilja, men samtidigt är det inte lika viktigt för Microsoft att ta betalt av mindre grupper eftersom det inte är från dem de större intäkterna kommer. Det viktiga för Microsoft är att locka stora företag och organisationer att använda Github. Vissa github-användare blev nervösa av uppköpet, men vågorna verkar ha lagt sig sen dess.

I samband med att Github gick ut med att de släpper på privata repos tillkänna gav de även att de byter namn på Github Developer Suite till Github Pro, detta för att "hjälpa utvecklare att enklare identifiera de verktyg de behöver”. Samtidigt kommer Github att slå samman Github Enterprise Cloud och Github Enterprise Server till bara Github Enterprise och ta betalt per användare.

Läs också:
Alla pratar om devops – men vad är det egentligen?
Efter devops – dags att lära sig gitops
Gitlab förenklar serverlös utrullning