Apple har börjat skicka ut ett mejl till alla utvecklare med ett konto på Apple Developer. I mejlet skriver Apple att den som inte aktiverar funktionen blir utelåst från och med den 27 februari , skriver Bleeping Computer.

Men det visar sig att Apples budskap är något förvirrande. Påbudet från Apple gäller enbart de som är kontoägare; de som har en administratörsroll behöver inte slå på funktionen. De senare kan fortfarande hantera sina certifikat och profiler utan den nya säkerhetsfunktionen. Vissa utvecklare är dessutom oroliga för att slå på funktionen eftersom det enligt Apple bara går att slå av funktionen under två veckor om man ångrar sig.

Apple skriver i ett svar på deras supportforum att ”... om du redan använder tvåfaktorsautentisering kan du inte längre stänga av det. Vissa funktioner i de senaste versionerna av IOS och Mac OS kräver detta extra lager av säkerhet, som är till för att skydda din information. Om du nyligen uppdaterat ditt konto kan du rulla tillbaka funktionen genom att klicka på en länk i ditt bekräftelsemejl. Kom ihåg att detta gör ditt konto mindre säkert, och innebär att du inte kan använda funktioner som kräver högre säkerhet.

Läs också:
Ny integritetsskandal för Facebook – hemlig skuggprofil upptäckt av forskare
Hejdå till lösenord på företaget – så funkar Windows Hello for Business


Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.