KB4482887 är koden för den senaste kumulativa uppdateringen för Windows 10 från Microsoft. KB4482887 innehåller framför allt en snabbare fix för den ökande Spectre-buggen som gör att applikationer kan utnyttja spekulativ exekvering för att komma åt minnesareor i andra processer och på så sätt stjäla till exempel krypteringsnycklar, lösenord eller meddelanden.

Denna uppdatering innehåller även en fix för en bugg i Action Center som gör att det grafiska användargränssnittet tillfälligt dyker upp till vänster på skärmen istället för på den högra sidan.

Retpoline har testats inom gruppen för Windows 10 Insider sedan 18272-versionen av Windows 10, men nu har den alltså portats tillbaka till 1809 och finns att installera genom Windows Update för alla användare av Windows 10, skriver Bleeping Computer.

När Spectre-buggen var ny gick alla leverantörer av operativsystem ut med mikrokod-fixar, så även Microsoft. Dessa fixar hade dock vissa problem i att datorns prestanda blev märkbart sämre. Exakt hur Retpoline fungerar förklaras i en artikel från Microsoft, men i korta ordalag ersätter Retpoline alla anrop eller hopp i kärn-binärer med indirekt gren-sekvens som har ett säkert beteende i den spekulativa exekveringen.

Enligt Microsoft ska Retpoline hjälpa dem som upplevt prestandaproblem med den hittillsvarande fixen, även om prestanda inte kan bli riktigt vad den borde vara utan någon fix alls. Retpoline fungerar för alla användare som kör en AMD-processor eller en Intel Broadwell eller tidigare. Retpoline fungerar inte för Intel Skylake eller senare modeller.

Läs också:
Intel släpper ny Xeon-processor med 48 kärnor
Nyupptäckt processor-bugg från Intel läcker krypteringsnycklar