Det var under gårdagen som Microsoft gjorde källkoden för sin Windowskalkylator tillgänglig på Github. Med detta vill företaget ”bygga en ännu bättre användarupplevelse i partnerskap med gemenskapen” skriver de i en bloggpost.

Det uppmärksammar nyhetssajten The Verge. Att öppna upp kalkylatorn innebär att vem som helst kan bidra med kod för att förbättra appen, men Microsoft vill utvärdera prototyper av nya funktioner eller förändringar i användargränssnittet innan företaget implementerar dem.

Källkoden finns nu tillgänglig på Github, och även om det här är en ganska liten del av Windows, så följer det här en strategi från Microsofts sida under de senaste åren att omfamna öppen källkod.

Källkoden till Microsofts kalkylator kommer att hjälpa Windowsutvecklare att enklare integrera kalkylatorlogik eller användargränssnitt i sina egna appar. Utvecklare kan också rapportera buggar, delta i diskussioner om framtiden för kalkylatorn och hjälpa till att designa och bygga appen med Microsofts utvecklare, skriver The Verge.

Läs mer: 
Fem år som vd – så har Satya Nadella stöpt om Microsoft
Microsoft köper Github för 65 miljarder kronor