Ett antal av it-jätten Googles online-tjänster, inklusive Gmail, Drive, Music och Youtube har drabbats av störningar och även avbrott under det senaste dygnet eller två. Google själva bekräftar att de ser störningar och försöker lösa problemen.

”Vi undersöker rapporter om problem med Gmail. Vi kommer att ge mer information inom kort. De som drabbas kan komma åt Gmail, men får felmeddelanden, upplever hög fördröjning och/eller andra oväntade beteenden”, skriver Google på sin statussida för G Suite.

I skrivande stund finns ingen liknande text på den svenska statussidan, men den indikerar störningar för Gmail och Google Drive.

Även statussidan för Cloud Platform visar att systemet har problem. Google App engine är helt nere, och Cloud Storage har störningar. I måndags låg tjänsten Cloud Console helt nere och Cloud Dataflow och Cloud Functions hade störningar.

I skrivande stund finns inga meddelanden från Google, men ZDNet skriver att det tidigare stod att ”våra tekniska team tror att de har identifierat den potentiella grundorsaken och arbetar fortfarande på att motverka problemen”.

Vad gäller App Engine verkar problemet, enligt Google vara ”det underliggande lagrings-infrastrukturen”.

Läs också:
Google: Uppgradera till Windows 10 annars hjälper inte vår fix för Chrome
Googles käftsmäll mot Gmail-apparna: Betala eller försvinn!