Microsoft meddelade sent igår att höstens uppdatering av Windows 10, version 1809, är redo för allmän utrullning, och inte bara en riktad utrullning som varit fallet hittills.

Det har varit en minst sagt tuff resa för 1809-versionen av Windows 10, som alltså var planerad att släppas i september förra året, men kom ut i oktober full av buggar, och dras tillbaka och ändras. Men nu ser det alltså ut som om 1809 är redo för allmän utrullning till alla Windows 10-enheter, skriver Bleeping Computer.

– Baserat på den feedback vi fått från våra användare, partner och kunder har Windows 10 version 1809 nu övergått till status av bred utrullning, säger John Wilcox, evangelist för Windows as a Service på Microsoft.

Innan detta hade Microsoft bara släppt ut 1809-versionen av Windows 10 till vissa grupper för att bekräfta att deras åtgärder mot de tidigare problemen har fått verkan och att inga nya problem har tillkommit. Detta är bakgrunden till att många användare av Windows 10 inte erbjudits en uppdatering tills för ett par dagar sedan.

Från och med idag ska då Windows 10 1809 vara allmänt tillgänglig via Windows Update. Den som vill installera den senaste versionen bör kontrollera uppdateringarna i Windows Update idag eller kommande dagar.

Läs också:
Snart uppdateras Windows 10 – här är åtta nyheter för företagen
Microsoft inför ”petskydd” i kommande Windows