Som TechWorld skrev förra veckan hackades världens största börshandel för kryptovalutor Binance på inte mindre än 7000 bitcoin, vilket då motsvarade 392 miljoner kronor, i skrivande stund snudd på en halv miljard kronor. En av de första åtgärderna Binance vidtog var att stoppa alla insättningar och uttag. Nu meddelar företagets vd Changpeng Zhao att insättningar och uttag kommer att öppna i morgon, utan specificerad tid, med tillägget ”om testerna går bra”, skriver Coindesk.

De som testat att logga in på Binance har under senaste veckan möts av meddelandet ”Suspend” vid alla valutor om de testat att överföra eller ta ut pengar. Handeln i sig, med befintliga tillgångar, har dock fortsatt utan avbrott.

Changpeng Zhao skriver i ett kort uttalande på Binance hemsida att ”våra team gör framsteg och har arbetat under hela helgen. De senaste dagarna har vi utfört signifikanta översyner av våra system, och vi har lagt till ett stort antal säkerhetsfunktioner och/eller fullständigt gjort om dem från grunden. Vi återkommer med detaljer om dessa senare. Vi siktar på att fullt ut återuppta insättningar och uttag på tisdag. Exakt tid kommer att meddelas senare, beroende på hur testerna går”.

Vilka alla dessa nya säkerhetsfunktioner är har inte kommit ut, mer än att Binance i ett tidigare uttalande meddelat att de kommer att införa stöd för hårdvarubaserad två-faktor-autentisering, till exempel Yubikey.

Binance har redan tidigare meddelat att de kommer kompensera alla drabbade användare till fullo, inte minst tack vare att börsen sätter undan medel för just denna typ av händelser, något de kallar ”#safu”. Hackarna lyckades snabbt föra över de 7000 bitcoins som de kom över genom att både komma åt användarnas två-faktor-autentisering och deras api-nycklar.

Läs också:
Hackare rånade kryptobörsen Binance på 7000 bitcoin
Bitcoin i mobilen – HTC släpper SDK till Zion Vault och ”social återställning”