Det mycket populära forumet för utvecklare, Stack Overflow, blev hackat den 11 maj enligt ett kort uttalande från forumets ledning. Angriparna fick ett fotfäste i Stack Overflows nätverk och kunde få tillgång till forumets produktionssystem. Trots detta säger Stack Overflows teknikchef Mary Ferguson att inga användardata, utifrån vad de första analyserna visar, kommit i orätta händer, skriver Bleeping Computer.

Forumet och dess webbsajt är fortfarande uppe och det finns få uppgifter om det inträffade utöver ett kort uttalande på sajten. Intrånget upptäcktes av Stack Overflow själva, men det finns för tillfället inga uppgifter om hur intrånget gick till. Stack Overflow har tillsatt en undersökning och sett till att patcha alla kända sårbarheter och kommer enligt uttalandet att meddela medlemmarna om incidenten så fort undersökningen är klar.

Stack Overflow startade 2008 och har idag över 10 miljoner användare och besöks av 50 miljoner besökare varje månad. Forumet är populärt bland utvecklare som söker lösningar och tips på problem och utmaningar. Det anses även vara en säker källa till statistik och trender inom utveckling och bland utvecklare.

Läs också:
Vad är det som plötsligt gör språket Typescript så populärt?
Visual Studio Code – tio plugins du inte kan vara utan