De smarta glasögonen Google Glass blev ingen större succé hos konsumenterna, men nu tar Google nya tag genom att lansera en helt ny modell avsedd för företagsanvändare.

Google Glass Enterprise Edition 2 har en tjockare och mer tålig design, något som gör att glasögonen kan användas på fler arbetsplatser. Tack vare den nya designen finns det även plats för ett mer kraftfullt batteri på 820 milliamperetimmar, vilket kan jämföras med 570 milliamperetimmar för den gamla modellen.

Nya Google Glass använder sig av Qualcomm Snapdragon XR1, en fyrkärnig och energisnål processor på 1,7 gigahertz som baseras på 10-nanometersteknik. Jämfört med den tidigare Intel Atom-processorn erbjuds betydligt högre prestanda och stöd för maskininlärning, rapporterar Ars Technica.

Den inbyggda skärmen har upplösningen 640x360 pixlar och tycks vara oförändrad jämfört med den föregående modellen. I övrigt bjuds vi på 3 gigabyte arbetsminne, 32 gigabyte lagring, usb-c, bluetooth 5 och en kamera på 8 megapixlar. Operativsystemet är Android 8.0 Oreo, alltså den näst senaste versionen av Googles operativsystem.

I USA är Google Glass Enterprise Edition 2 prissatt till 999 dollar – knappt 10 000 kronor – men om de kommer till Sverige är oklart.

Läs också:
Nu jobbar Facebook med VR till företag
Microsofts AR-brillor i ny version: här är nyheterna i Hololens 2