Den 14 maj skickade Microsoft ut en ny omgång säkerhetsfixar för en lång rad olika versioner av Windows. Bland annat åtgärdades Bluekeep (CVE-2019-0708), en allvarlig sårbarhet i Remote Desktop Protocol (RDP) som i teorin kan åstadkomma lika stor skada som Wannacry, Notpetya och Bad Rabbit.

Nu rapporterar Zdnet att det har dykt upp tecken på att hackare kartlägger vilka datorer som inte har uppdaterats mot Bluekeep-sårbarheten, något som kan tyda på en nära förestående attack.

TechWorld Summit 4 juni 2019, nätverka med 300 IT-proffs och få samtidigt en heltäckande överblick av den senaste tekniken.

Mest utsatta är användare av Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003 och Windows Server 2008, detta då de använder sig av en äldre version av Remote Desktop Protocol (RDP).

Än så länge har det inte rapporterats om några utförda attacker, så det finns fortfarande tid att installera den senaste omgången säkerhetsfixar. Om du är osäker på om din dator är skyddad eller ej kan du ladda ner ett gratisverktyg från Github som skapats av säkerhetsforskaren Sean Dillon på Risksense.

Läs också:
Jo, du kan fortfarande övervaka krypterad nätverkstrafik – här är tre sätt
Se upp för rdp-servrar, de kan hacka klienterna