Ett stort antal utvecklare är missnöjda med Microsofts sätt att hantera annonser på Windows Store, rapporterar brittiska The Register.

Det har nämligen visat sig att användare får upp falska meddelanden som hävdar att datorn är nerlusad med skadlig kod. Om användarna klickar på länken för att ”lösa” problemen hamnar de på en sajt som säljer skräpprogram som inte gör någon nytta överhuvudtaget.

– Hur ska man kunna förvänta sig att användarna litar på någon app i butiken när det ploppar upp reklam för uppenbara bluffsajter, frågar en missnöjd utvecklare.

Som en följd av annonserna har många seriösa utvecklare fått dåliga omdömen på sina appar, vilket kan leda till minskade intäkter på sikt.

De berörda annonserna syns i appar som använder sig av Microsofts Advertising Software Development Kit, så företaget borde kunna sätta stopp för den här typen av bluffannonser relativt enkelt. Men hittills har man nöjt sig med att råda användare att stänga ner popup-fönster och inte klicka på några länkar.

Läs också: Varning för falska mejl om borttagna filer på Office 365