I slutet av förra veckan varnade Microsoft för att en Linuxmask som använder sig av Exim-servrar för att sprida sig vidare har infekterat ett antal Azure-installationer. Exim är en mjukvara som körs på Linuxbaserade e-postservrar.

Masken utnyttjar den kända sårbarheten CVE-2019-10149 för att ta över en server och installera en mjukvara som gräver kryptovaluta, innan den via internet söker efter andra servrar som den kan sprida sig vidare till, vilket ZDNet rapporterar om.

Lyckligtvis har Azure inbyggd funktionalitet som hjälper till att begränsa maskens förmåga att sprida sig vidare, men om den har lyckats ta sig in i systemet kommer masken att försämra prestanda och hålla dörren öppen för eventuella nya malware som hackarna vill installera någon gång i framtiden.

Microsoft uppmanar nu Azure-kunder som kör Exim-servrar att uppgradera till version 4.92, som sätter stopp för sårbarheten. Om en Azure-installation har infekterars av masken bör man radera och installera om från grunden eller från en tidigare säkerhetskopia.

Läs också: Microsoft varnar för ny våg av skadliga mejl