På grund av den ständigt eskalerande hotbilden mot nät- och molnanvändare, och risken för att användarna förlorar dokument och andra data, kommer Microsoft införa en krypterad lagringsyta i Onedrive kallad Personal Vault, skriver Bleeping Computer.

Personal Vault är en separat lagringsyta inom Onedrive som automatiskt krypterar alla filer som placeras där, och dessa kan endast nås genom en säker autentiseringsmetod som två-faktor-autentisering, fingeravtryck, ansiktsigenkänning, pinkod eller koder via epost eller sms. Filer placerade i Personal Vault blir därmed säkrade även om användaren förlorar datorn, mobilen eller Onedrive-kontot, eller om användarens enheter infekteras av skadlig kod.

Seth Patton, ansvarig chef på Microsoft 365, skriver i ett uttalande att Personal Vault kommer fungera som ett tillägg till de olika säkerhets- och integritetsfunktioner som redan finns inom Onedrive.

Personal Vault kommer att finnas tillgänglig på både desktop- och mobilversionen av Onedrive. Utöver själva den krypterade lagringsytan kommer Microsoft att införa en funktion som möjliggör att skanna dokument, ta bilder eller filma video direkt in på Personal Vault utan att passera den lokala enhetens lagringsenhet, plus att Personal Vault kommer att låsas efter en viss tids inaktivitet.

Läs också:
Slack fördjupar integrationen med fienden
Microsoft kritiseras för bluffannonser på Windows Store