Enligt en undersökning från Trend Micro anser 74 procent av 1310 tillfrågade it-ansvariga på organisationer världen över att devops blivit viktigare under det senaste året, rapporterar Techrepublic. Men för att devops ska bli framgångsrikt måste kommunikationen mellan de ansvariga för it-säkerheten och utvecklingsavdelningen fungera bättre, anser en majoritet av de tillfrågade.

Resultatet av undersökningen visar att 89 procent anser att utvecklingsavdelningen och it-säkerhet måste ha bättre kontakt med varandra, och 77 procent tycker detsamma om utveckling, it-säkerhet och drift. 34 procent anser att det är traditionella silos mellan dessa grupper som är orsaken till att det är svårt att få till en ”devops-kultur” inom organisationen.

– Mjukvaruutvecklingens historia visar att de största och bästa förbättringarna aldrig händer snabbt nog på grund av att den mest värdefulla tillgången, människorna, har invanda beteendemönster och kulturella värderingar, säger Steve Quane, chef för nätverksskydd och säkerhet i hybridmoln på Trend Micro i ett pressmeddelande, och tillägger att säkerheten inte får glömmas bort i övergången till devops.

De undersökta it-ansvariga menar att de bästa sätten att råda bot på utvecklingen är att bidra till en större integration mellan de olika grupperna (61 procent), att sätta gemensamma mål (58 procent) och att dela erfarenheter mellan grupperna (50 procent).

Läs också:
Nu flyttar systemutvecklingen till molnet – svenska it-budgetar riktas om
Visual Studio Code – tio plugins du inte kan vara utan