Återigen har det blivit dags att varna för mejl som försöker lura oss att skriva in våra inloggningsuppgifter på en falsk webbplats. Den här gången rör det sig om ett mejl med ämnesraden ”New Audio Note Received” som påstår att du har ett ljudmeddelande att lyssna på i Microsoft Onenote.

I mejlet bifogas en länk som går till en webbplats som försöker ge sken av att tillhöra Microsoft. Här uppmanas användaren att logga in för att lyssna på ljudmeddelandet. Gör du det kommer dina inloggningsuppgifter att hamna i orätta händer, vilket kan ställa till med en hel del besvär för dig.

Sajten Bleeping Computer uppmärksammar att det står ”Scanned by McAfee Ultimate 2019 Antivirus Scanning Service for Microsoft” längst ner i mejlet, vilket är en ny taktik för att få oss att lita på innehållet. Dessutom påstås att avsändaren är en kontakt i din adressbok, vilket också syftar till att lura oss.

I sammanhanget kan det påpekas att du bör se efter vad det står i adressfältet innan du skriver in dina uppgifter. Om det står microsoft.com, live.com, microsoftonline.com eller outlook.com befinner du dig på Microsofts sajt, står det något annat är sannolikheten hög att det rör sig om ett försök till nätfiske.

Läs också:
Snart kommer Microsofts Surface Hub 2 – och priset blir nästan larvigt högt
Har du koll på allt som ingår i Office 365 – och hur väljer du bort det du inte vill ha?