Rapporteringen om problemen började i poster på Reddit, där anställda på det brittiska energiföretaget UK Power Networks inte kunde logga in på sina datorer, men McAfee bekräftar att felet finns och har släppt en ny uppdatering, rapporterar Bleeping Computer.

Enligt en supportbulletin från McAfee infinner sig problemen för dem som använder Windows tillsammans med McAfee ENS 10.2 och har Exploit Prevention aktiverat och installerat McAfees definitionsuppdatering 9418. För att åtgärda problemet har McAfee släppt en ny uppdatering med versionsnumret 9419.

Problemet är dock redan ett faktum för dem som installerat version 9418. Även de som slagit av Exploit Prevention kommer att få problem. För att fixa detta krävs en manuell konfiguration av registret i Windows. Eftersom denna fix endast kan utföras i säkert läge kan detta ställa till en del problem för systemadministratörer.

McAfee rekommenderar följande fix:

  1. Se till att Exploit Prevention är inaktiverat.
  2. Gå till registret år sök efter denna nyckel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\McAfee\Endpoint\Common\BusinessObjectRegistry\BO
  3. Sätt Enable till 0.
  4. Starta om datorn.

Om datorn har krypterad hårddisk, se denna artikel från McAfee: KB73714

Läs också:
Se upp för mejl om ljudmeddelanden på Microsoft Onenote
Symantec, McAfee och Trend Micro kan ha fallit offer för rysk hackergrupp