I dagarna är det 50 år sedan de amerikanska astronauterna Neil Armstrong, Buzz Aldrin och Michael Collins genomförde den första månlandningen, något som har uppmärksammats stort runt om i världen.

Nasa planerar en ny månexpedition 2024 inom ramen för projektet Artemis. Men nu säger Spacex ordförande Elon Musk att det skulle kunna gå betydligt fortare än så.

– Det här låter kanske galet, men jag tror att vi skulle kunna landa på månen på mindre än två år. Med ett obemannat fordon skulle vi garanterat kunna landa på månen om två år. Lägg till ett eller två år och vi skulle kunna skicka en besättning. Så jag skulle säga att det tar maximalt fyra år, säger Elon Musk i en intervju med den amerikanska tidskriften Time.

Enligt Musk skulle det gå fortare att genomföra projektet än att övertala de skeptiska ingenjörerna på Nasa. Han anser även att det är mänsklighetens skyldighet att bege sig ut i rymden.

– Ju mer vi lär oss, desto mer upplysta blir vi. Så vi borde försöka göra saker som utökar vårt medvetande, bli en art som finns på många planeter och se till att vi har ett hållbart klimat på jorden, säger Musk i intervjun.

Läs mer: Spacex – lyckad uppskjutning ger hopp om billigare rymdresor

Läs mer: Nytt rymdteleskop ska undersöka magnetfälten kring svarta hål