Den amerikanska storbanken Capital One har drabbats av ett stort dataintrång, något som innebär att hackare kommit över en stor mängd känslig information i form av namn, födelsedatum, adresser, telefonnummer, mejladresser och inkomstuppgifter.

Enligt tekniksajten The Verge har 100 miljoner kunder i USA och 6 miljoner kunder i Kanada drabbats av intrånget, något som gör händelsen till en av de största attackerna hittills.

Lyckligtvis ska förövaren redan ha gripits. Det handlar om en 33-årig kvinna som tidigare arbetat på Amazon Web Services. Tack vare sina erfarenheter kunde hon utnyttja en sårbarhet i den molnlösning som Capital One använder sig av för att spara sina kunduppgifter.

Det finns emellertid en oro för att de läckta uppgifterna ska ha spridits vidare, detta då kvinnan delat med sig av information från intrånget via kommunikationsverktyget Slack.

Capital One räknar med att intrånget kommer att kosta företaget mellan 100 och 150 miljoner dollar, detta då man nu tvingas erbjuda gratis skydd mot identitetsstölder till alla sina kunder. Det är dessutom högst troligt att banken kommer att stämmas för sina bristande rutiner.