It-säkerhetsanalytikern Joseph Tartaro från Kalifornien tyckte att det skulle vara skojigt att registrera sin bil med numret ”NULL”. Dels passade det hans yrkesroll, dels borde det medföra att eventuella böter inte skulle verkställas i Kaliforniska trafikverkets datasystem. Dessutom hade hans hustrus bil redan registreringsnumret ”VOID”, skriver Wired.

Sagt och gjort, 2016 ansökte och fick Tartaro registreringsskylten NULL. Till en början gick det bra, ingenting hände, men Tartaro fick heller inga böter, så han tänkte inte mer på saken. 2018 fick Tartaro emellertid en bot efter att någon skrapat bort skattemärket på registreringsskylten. Därefter började saker och ting gå åt pipan, berättade Joseph Tartaro nyligen under ett anförande på konferensen Defcon.

Istället för att NULL skulle medföra att eventuella böter inte gick igenom i systemet blev det tvärt om. Så fort en trafikpolis skrev ut en bot, men inte skrev in bilens registreringsnummer, blev värdet i fältet för registreringsnummer, just det, NULL. Till dags dato har Joseph Tartaro fått böter på 12 049 dollar.

Läs också:
Amazons ansiktsigenkänning ser 1 av 5 politiker som kriminella
Video: Tesla exploderar efter krasch på rysk motorväg