Dell har lanserat två nya bärbara datorer i Latitude-serien. Det mest intressanta med modellerna är att de kör Chrome OS i stället för Windows och att de först och främst riktar sig till företagsanvändare.

Dell Latitude 5400 Chromebook Enterprise är en vanlig bärbar dator, medan Dell Latitude 5300 2-in-1 Chromebook Enterprise är en så kallad hybriddator. Det innebär att du kan använda den som pekplatta om så önskas.

Skärmarna som används är på 14 respektive 13 tum och upplösningen är Full HD (1080p). I övrigt erbjuds åttonde generationens Intel Core i7, upp till 32 gigabyte arbetsminne och upp till en terabyte lagringsutrymme, rapporterar Engadget.

Tack vare Chrome Enterprise Upgrade kan användarna få tillgång till den nya administratörskonsolen, något som bland annat gör det möjligt att komma åt filer på interna nätverk via vpn. Dessutom får användarna möjlighet till support dygnet runt, alla årets dagar.

Priset för Dell Latitude 5400 Chromebook Enterprise ligger på 699 dollar i standardutförande, medan Dell Latitude 5300 2-in-1 Chromebook Enterprise kostar 819 dollar. Vad de svenska priserna landar på återstår att se.

Läs också:
Hårdvaruoffensiv ska bli Chromebooks biljett in på företagen
Campfire-projektet slocknar: Inget Windows 10 på Chromebookar