Det är många som är övertygade om att självkörande bilar kommer få sitt stora genombrott inom de närmsta åren, något som förhoppningsvis ska leda till färre olyckor i trafiken. Ett av företagen som satsar på självkörande bilar är Ford och därför har den brittiska tidningen The Telegraph intervjuat företagets operativa chef John Rich i ämnet.

Enligt Rich kommer Fords självkörande bilar i ett första skede att i huvudsak användas för att transportera varor eller anställda, något som innebär att de slits ut relativt snabbt.

- Det som oroar mig minst i den här världen är en minskad efterfrågan på bilar. Vi kommer att behöva byta ut bilarna vart fjärde år i den här branschen, säger John Rich i intervjun.

Även om det kan tyckas vara en oväntat kort livslängd för en bil kan det påpekas att den genomsnittliga åldern på en taxibil i New York är 3,8 år. När det väl är dags för självkörande bilar för allmänheten är det sålunda inte otänkbart att det rör sig om liknande livslängd som för ”vanliga” bilar.

Läs också:
Tidigare Googleanställd åtalas för att ha stulit affärshemligheter
Nu ska vägarna kopplas upp – så ser Trafikverkets nya färdplan ut