Microsoft kommer att följa Googles plan för avlägsnandet av Adobe Flash i Chromium. Enligt Googles, och därmed Microsofts plan, kommer Flash att vara helt borta från Chromium i slutet av 2020. Alla webbläsare som bygger på Chromium kommer att följa denna plan, alltså inklusive Microsoft, rapporterar Bleeping Computer.

När den kommande versionen av Edge kommer ut i sin skarpa version kommer Flash att finnas med, men vara helt avstängd som grundinställning. Användare som vill aktivera Flash kommer att behöva slå på funktionen manuellt, för varje enskild sajt.

Det var i juli 2017 som Adobe själva meddelade att de kommer att sluta utveckla och uppdatera Flash, som i åratal dragits med allvarliga säkerhetsproblem. Funktionaliteten i Flash, till exempel att spela video på en sajt, har gradvis ersatts av andra säkrare tekniker, och Flash har både motarbetats av webbläsarna och spelat ut sin roll.

Efter 2020 kommer Flash helt vara borta från de flesta, för att inte säga alla. webbläsare. De nuvarande versionerna av Edge och Internet Explorer 11 kommer att ha fortsatt stöd för Flash under resten av 2019, precis som idag.

Både Google och Microsoft har presenterar sina planer för Flash i respektive bloggposter.

Läs också:
Så ska Microsoft locka företag att byta till nya Edge
Google slopar stödet för FTP i Chrome