Rapporterna om dåliga och direkt farliga appar i Play Store buggar tätt. Detta får man förmoda är en klåda Google gärna blir av med, i vart fall att döma av företagets senaste initiativ att belöna buggjägare. Jägarna kan räkna med manna från Google-himlen även för buggar de hittar i andra än Googles egna appar, förutsatt att apparna installerats mer än 100 miljoner gånger.

Google tänker till och med belöna jägare som hittar buggar i appar vars utvecklare själva har ett buggjägar-program på plats, och för dem som inte har det tänker Google uppmuntra till att skaffa ett program, men även hjälpa jägarna att rapportera eventuella buggar till utvecklarna på ett ansvarsfullt sätt.

Enligt en bloggpost undertecknad av tre ansvariga på Android Security & Privacy, Adam Bacchus, Sebastian Porst, och Patrick Mutchler kommer Google att fördela sitt initiativ över det redan existerande programmet Google Play Security Reward Program (GPSRP), som tilldelas mer pengar, och ett nytt program de kallar Developer Data Protection Reward Program (DDPRP). En upphittad bugg kan som mest ge jägaren 50 000 dollar.

Läs också:
Hackare rapporterar säkerhetsbrister – blir miljonärer
Pengar att tjäna: EU utlyser 8,6 miljoner i buggbelöningar