Har du problem med att det dyker upp falska meddelanden om att virus har upptäckts på din dator och att du måste installera en viss app för att ”fixa” den kan du se fram emot en lösning i en kommande uppdatering av webbläsaren Edge.

Den nya funktionen blockerar potentiellt oönskade appar som kan orsaka problem för dig. Om du inte vill vänta kan du redan nu få tillgång till funktionen genom att ladda ner den senaste Canary-versionen av Edge, rapporterar Bleeping Computer.

Det du behöver göra när du väl laddat ner den nya betaversionen är att skriva in edge://flags i adressfältet och sedan söka på sidan efter pua som står för ”potentially unwanted apps”. Nu ska du hitta en experimentell funktion som kallas för Microsoft Defender Smartscreen PUA support och ha möjlighet att aktivera den.

Efter att Edge har startat om får du nu upp en ny inställning för att blockera potentiellt oönskade appar, se skärmdumpen nedan.

Blockera potentiellt oönskade appar

När funktionen implementeras i den skarpa versionen av Edge återstår att se, men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge.

Läs också:
Varning för falska meddelanden om programuppdateringar
Sista spiken i kistan för Flash? Stängs av i kommande Edge