Vill du veta hur du skyddar dig mot nätfiske och dataintrång i Office 365 kan vi tipsa om en detaljerad guide på 38 sidor från den finländska myndigheten Cybersäkerhetscentret.

I guiden får vi bland annat tips om att ändra utseendet på inloggningsrutan så att det blir unikt för företaget, på så sätt märker man direkt om man hamnat på en falsk sajt. Andra tips är att använda sig av säkra lösenord och aktivera tvåfaktorsautentisering.

En ännu bättre lösning är att byta inloggningsmetod helt och hållet. Här är de bästa alternativen att använda sig av Windows Hello eller appen Microsoft Authenticator. Andra goda råd är att blockera gamla mejlprotokoll samt aktivera funktionen Avancerat skydd, något som skyddar mot nätfiske och skadlig kod.

Om användaruppgifter väl har hamnat i orätta händer är det viktigt för företaget att agera så snabbt som möjligt. Det berörda kontot ska blockeras och sedan behöver man ta reda på hur attacken gick till och vidta åtgärder för att se till att något liknande inte inträffar igen.

Läs också:
Google satsar 32 miljarder på datacenter i Europa – jubel i Finland
Mindre Microsoft – Tyskland vill stärka sin digitala suveränitet