Nyligen köpte Immigration and Customs Enforcement Agency (ICE) ett antal licenser av mjukvaran Chef från företaget med samma namn. Det gjorde en tidigare anställd vid namn Seth Vargo väldigt upprörd, detta då den amerikanska myndigheten vid upprepade tillfällen brutit mot de mänskliga rättigheterna genom att separera barn från sina föräldrar.

I protest mot avtalet valde Vargo att radera två viktiga tillägg för mjukvaran som fanns tillgängliga via Github.

– Jag har en moralisk och etisk skyldighet att förhindra att min kod används i ondskefullt syfte, skrev Vargo i en kommentar på Github.

Vargos agerande har både rosats och risats. Chefs vd Barry Crist valde till en början att skicka ut ett mejl till företagets anställda där han förklarade att det viktigaste är att se till att Chef fortsätter att växa, även om han personligen inte heller anser att det är rätt att separera barn från sina föräldrar.

Nu rapporterar emellertid Ars Technica att Barry Crist har ändrat åsikt och bestämt sig för att avtalet med ICE inte kommer att förnyas nästa år. Dessutom kommer intäkterna från det nuvarande avtalet att gå till familjer som drabbats av myndighetens agerande.

Läs också:
Microsoft förvärvar Semmle – får rätt att utfärda egna CVE-nummer
Borde de digitala jättarna styckas upp? Ja tycker amerikanerna