Fredrik snackar AR, VR och fotogrammetri med Azad Balabanian. Azad driver podden Research VR och djupdyker i möjligheterna och utmaningarna med både VR och AR.

Först diskuterar vi vad fotogrammetri egentligen är – att utifrån stillbilder och andra data återskapa miljöer och föremål digitalt – och vilka utmaningar som finns för den som vill börja göra det. Det räcker faktiskt med en modern telefon för att samla in bildmaterialet som behövs, men stegen efter det kräver en del bearbetning och tid.

Sedan pratar vi om hur det står till med AR och Azad konstaterar att AR inte har ett problem som hindrar spridning, utan en hel hög problem och obesvarade frågor.

Från AR kommer vi gradvis över till VR och diskuterar allt från häftiga spelupplevelser till sätt att använda VR i sitt jobb – det finns faktiskt större och bättre möjligheter redan nu än man skulle kunna tro.

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack, @tobiashieta, @iskrig, och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna prenumerera och recensera oss i iTunes!

Lyssna på fler avnitt av Kodsnack