Mozilla har på sistone fått en hel del kritik gällande satsningen på DNS-over-HTTPS i webbläsaren Firefox och det tillhörande samarbetet med Cloudflare.

För att bemöta kritiken har Mozilla nu lagt upp en så kallad FAQ där vi får svar på mängder av frågor gällande implementeringen av den nya säkerhetsfunktionen som bland annat ska minska risken för dns-kapningar.

Enligt Mozilla har man inte fått betalt för att skicka trafiken vidare till just Cloudflare, valet beror helt enkelt på att företaget i dagsläget är det enda som uppfyller samtliga av Mozillas krav. Dyker det upp fler leverantörer som uppfyller kraven kommer det bli möjligt att välja dessa i inställningarna.

Mozilla påpekar dessutom att Cloudflare förbjuds att tjäna pengar på data de samlar in från Firefox-användarna, något som många har varit oroliga över.

I nämnda FAQ får vi även veta varför Mozilla valde DNS-over-HTTPS i stället för det liknande protokollet DNS-over-TLS och hur man tänker se till att funktionen inte kringgår företagens säkerhetsregler, rapporterar Zdnet.

Läs också:
Förändringen i Firefox – därför gör man om hänglåset
Ny typ av attack förgiftar webbsidor genom Cloudflare och Akamai