Intresset för blockkedjor är större än någonsin i Kina, inte minst hos bankerna och teknikföretagen. I mars presenterade landets internetmyndighet 197 projekt och häromdagen presenterades ytterligare 309 projekt, något som innebär att sammanlagt 506 projekt har godkänts sedan Kinas president Xi Jinping gav tummen upp för tekniken.

Totalt är det sex kinesiska banker som intresserar sig för blockkedjor, varav Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) är världens största bank. Syftet med blockkedjor i dessa fall är först och främst att se till att kunna erbjuda säkrare betalningssystem, rapporterar Coindesk.

I övrigt är Baidu, Alibaba och Tencent några av de mest kända företagen som står bakom ett antal av projekten. I dessa fall handlar det bland annat om att använda blockkedjor för att göra molntjänster säkrare eller att se till att upphovsrätten på digitalt innehåll inte bryts.

Avslutningsvis kommer blockkedjor även användas av kinesiska myndigheter, till exempel för att samla in skatt eller för att betala ut bidrag till jordbrukare. Dessutom ska tekniken användas av internet-baserade domstolar, något som ska minska tiden mellan att ett brott har begåtts till att ett straff har utdömts.

Läs också:
IBM tar patent på blockkedjebaserade webbläsare
Här är det hetaste språket för blockkedjeutvecklare