Det amerikanska it-företaget Infotrax Systems, baserat i delstaten Utah, och som levererar SaaS-tjänster för multilevel marketing gick 2016 ut med att de blivit hackade, och data från över en miljon användare stulits. Intrånget hade skett i maj 2014 utan att företaget upptäckt någon misstänkt aktivitet. Infotrax Systems upptäckte till slut intrånget i mars 2016, alltså efter nästan två år.

Efter tillkännagivandet inleddes en utredning av den amerikanska tillsynsmyndigheten Federal Trade Commission (FTC). Utredningen visade att anledningen till att Infotrax Systems till slut kunde upptäcka intrånget var att hackaren sparade data i en arkivfil på en av företagets servrar. Denna fil växte sig till slut så stor att servern fick slut på diskutrymme. Detta triggade i sin tur ett larm, och det hela kunde rullas upp, rapporterar ZDNet.

I dagarna kom Infotrax Systems och FTC fram till en uppgörelse där bolaget tvingas vidta en rad åtgärder. Infotrax säger dock att de flesta av dessa åtgärder redan implementerats.

Mer detaljer finns i FTC:s rapporter här och här.

Läs också:
Ska man betala sig ur ransomware? Här är åtta saker att tänka på först
Facebook raderar konton med kopplingar till israeliska NSO