Microsoft har börjat rulla ut version 1909 av Windows 10, en uppdatering som har fokus på diverse bugg- och säkerhetsfixar. För företagsanvändare finns det emellertid några nyheter som det kan vara värt att känna till.

För det första är det nu möjligt att använda containrar som har skapats i en tidigare version av Windows 10. Tidigare fanns det ett krav att alla containrar skulle ha skapats med den aktuella versionen av operativsystemet.

Vidare är Windows Defender Credential Guard nu tillgängligt för enheter som baseras på ARM64. Det innebär att det blir svårare för utomstående att komma åt inloggningsuppgifter.

Företag som kör Windows 10 i S-läge kan nu installera och köra klassiska Win32-program, detta tack vare stöd för Microsoft Intune Enterprise Mobility Management (EMM).

Användare av BitLocker-kryptering kan glädjas åt ökad säkerhet. Tidigare fanns det en risk att obehöriga kunde komma åt återställningsnyckeln och dekryptera enheten, men nu finns ytterligare ett säkerhetslager om så skulle vara fallet.

Vill du se om version 1909 finns tillgänglig för din dator beger du dig till Inställningar -> Uppdatering och säkerhet -> Windows Update och klickar på Sök efter uppdateringar. Dyker den inte upp är det bara att vänta ett tag till.

Läs också:
Microsoft börjar rulla ut version 1909 av Windows 10
Microsoft: hög tid uppgradera till Windows 10 1903

Microsoft Windows 10 Pro MUI (OEM ESD) Pris vid test: 199 kr.

Bästa pris just nu: 139 kr