Twitter har skickat ut en efterlängtad funktion till allmänheten, nämligen möjligheten att använda tvåfaktorsautentisering utan att behöva lämna ut sitt mobilnummer till företaget.

Vid sidan av sms är det nu möjligt att använda autentiseringsappar som Authy eller Google Authenticator, alternativt säkerhetsnycklar som Yubikey. Den sistnämnda lösningen fungerar emellertid endast om du kör Twitter i webbläsaren, rapporterar The Verge.

För att aktivera tvåfaktorsautentiseringen klickar du på Mer i sidopanelen och beger dig sedan till Inställningar och integritet -> Konto -> Säkerhet -> Autentisering med två faktorer. Där kan du nu välja mellan SMS, Autentiseringsapp eller Säkerhetsnyckel.

Har du tidigare angett ditt mobilnummer och vill ta bort detta beger du dig till Inställningar och integritet -> Konto -> Telefon. Där hittar du alternativet att ta bort ditt nummer.

Syftet med tvåfaktorsautentisering är att göra det betydligt svårare för obehöriga att komma åt dina konton. Med andra ord räcker det inte att ta reda på ditt användarnamn och lösenord.

Läs också:
Slapp accesskontroll – ett kulturproblem inom tech-bolagen?
Twitteranställda åtalas för spionage åt Saudiarabien